Wat is Reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan tweehonderd verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat van de mens. Hiertoe behoren voornamelijk ziekten van de gewrichten en bindweefsel.
De meest bekende en voorkomende vorm van Reuma is wel de ontstekingsreuma.
Mensen met reumatische aandoeningen hebben vaak klachten ten gevolge van afwijkingen aan de gewrichten.

Reuma en de voeten

Klachten aan de voeten van mensen met reuma ontstaan door:
  • het dunner worden van de vetkussentjes onder de bal van de voet;
  • afwijkende stand van de voet en/of de tenen;
  • niet goed passend schoeisel.
Door een beperkte bewegingsmogelijkheid en/of doordat de voet en tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen ontstaan er ongewenste likdoorns en eelt op drukplekken wat veel pijn kan veroorzaken ook kan het afwijkingen aan de nagels veroorzaken zoals:
  • verkleuring van de nagels;
  • verdikking of juist verdunning van de nagels;
  • brokkelige nagels;
  • eeltvorming onder de nagels;
  • nagels kunnen ruw, ondoorzichtig, bros worden, splijten en daardoor gevoelig voor. schimmelinfectie.
Door reuma ontstaat er vaak een beperking in de beweeglijkheid en buigzaamheid van het lichaam waardoor men zijn voeten vaak niet zelf meer goed kan verzorgen, wat ook extra problemen kan geven.
Het is van belang om problemen aan de voet door eeltvorming zoveel mogelijk te voorkomen door een goede voetverzorging. Experimenteer niet zelf met huis, tuin en keukenapparatuur bij het weghalen van eelt, dit kan de problemen alleen maar vergroten.
Laat bij reuma daarom uw voeten verzorgen door een professionele pedicure.

De pedicure behandeling van de Reumatische voet

In de meeste gevallen bestaat een behandeling van de Reumatische voet uit de basisbehandeling.
Wanneer er bij Reumatische aandoeningen van de voet een doorverwijzing is van een arts, wordt de reumatische voet geheel nagekeken aan de hand van een screenings lijst en bij iedere volgende behandeling wordt aan de hand van de screenings lijst gekeken of er veranderingen optreden waarbij het nodig kan zijn dat er wordt doorverwezen naar een arts of podotherapeut.
Ingeval van doorverwijzing van een arts kunt u in de meeste gevallen uw nota declareren bij uw verzekeringsmaatschappij.